O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook

Αφήστε Μήνυμα


Όνομα:

Μήνυμα:

Projects CRM Documents

Flow Player


Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Πολιτικά Νέα arrow Ο Παν. Κρανιδιώτης υποψήφιος με τον Γιώργο Καμίνη
Ο Παν. Κρανιδιώτης υποψήφιος με τον Γιώργο Καμίνη Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 15
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Ioannis Delacovias   
03.04.14
mypiccvΟι συντελεστές του www.agiosnikolaos.net ως πολίτες φυσικά έχουμε και άποψη και πολιτικές θέσεις. Με αφορμή τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές η ιστοσελίδα του χωριού μας θα κάνει αναφορά και θα προβάλει τις υποψηφιότητες  σε πρόσωπα που έλκουν την καταγωγή τους από τον Άγιο Νικόλαο.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι  συμπατριώτης μας κ. Παναγιώτης Κρανιδιώτης έχει την τιμή να συμμετέχει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό “Δικαίωμα στην πόλη” του νυν δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.
Ο Παναγιώτης κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο Βοιών Λακωνίας όπου και μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Σπούδασε Μηχανικός στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού / Ασπροπύργου και συνέχισε τις σπουδές του ως Μαθηματικός στην Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Παράλληλα με τις σπουδές του από το 1995 μέχρι και σήμερα έχει ενεργό δράση σε θέματα που αφορούν την πληροφορική με ιδιαίτερη έμφαση στο κίνημα του Ελεύθερου Λογισμικού όπου αναπτύσσει αξιόλογη τόσο εθελοντική όσο και επαγγελματική δράση. Το 2004 κάνει στροφή στην καριέρα του εγκαταλείπει την πορεία του ως Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού ιδρύει την Χίλων Πληροφορική με έδρα την ιδιαίτερη πατρίδα του στην οποία και επιστρέφει για να ζήσει μόνιμα.


Από το 2004 έως το 2007 καταφέρνει και συμμετέχει στο σύνολο των έργων πληροφορικής που εξελίσσονται στην Λακωνία. Ενδεικτικά η υλοποίηση του TAXIS II, το νέο Διοικητήριο της Νομαρχίας Λακωνίας στην Σπάρτη, ως σύμβουλος στο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών του Δήμου Σπάρτης κα.


Το 2008 λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων μετατοπίζει το κύριο βάρος των δραστηριοτήτων του στην πρωτεύουσα και επιστρέφει στην Αθήνα. Από το 2009 εώς το 2013 βρίσκεται ως συνεργάτης στο γραφείο του Πρωθυπουργού στην ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με επικεφαλής τον Θόδωρο Καρούνο, όπου συμμετέχει στην υλοποίηση των υποδομών που στηρίζουν έργα όπως η Διαύγεια, η Απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και το μεγαλύτερο μέρος των δικτυακών τόπων της κεντρικής κυβέρνησης όπως αυτόν του πρωθυπουργού, της προεδρίας της Δημοκρατίας, της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Στο διάστημα αυτό συμμετέχει στην τεχνική επιτροπή του Καλλικράτη, σε επιτροπές για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας, την ανάπτυξη των τεχνολογιών Πληροφορικής στο Υπουργείο Ναυτιλίας κα.


Τον τελευταίο χρόνο έχει επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα, συνεργαζόμενος με την εταιρία VivaPayments σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προϊόντα ηλεκτρονικών πληρωμών.


Όλα αυτά τα χρόνια έχει έντονη εθελοντική και ερευνητική δράση σε θέματα πληροφορικής, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ειδικότερα τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει διατελέσει επι 2ετίας αντιπρόεδρος της Ένωσης Χρηστών και Φίλων Linux και μέλος της εθελοντικής ομάδας publicspending.net που ασχολείται με την διασύνδεση ανοικτών οικονομικών δεδομένων. Συμμετέχει για χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης της Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα καθώς και της ερευνητικής ομάδας για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας που λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας(ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Γιάννη Καλογήρου.
Καλή επιτυχία !
Το www.agiosnikolaos.net αναμένει και πιθανές άλλες υποψηφιότητες προκειμένου να της προβάλει μέσα από τον ιστοχώρο του.
Τελευταία ανανέωση ( 03.04.14 )
 

Comments  

 
#2 Μπαχτής Παναγιώτης 2014-05-01 10:14
Παναγιώτη, εύχομαι ο τόπος μας να στηρίξει τα παιδιά του! Καλή Επιτυχία!
Quote
 
 
#1 Μπαχτής Παναγιώτης 2014-05-01 10:12
Παναγιώτη εύχομαι ο τόπος μας να στηρίξει τα παιδιά της..Καλή επιτυχία!!!!!!
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2021 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.