O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook
Projects CRM Documents

Flow Player

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Κόσμος arrow Στο ΕΣΠΑ η παράκαμψη για το Σπήλαιο Καστανιάς
Στο ΕΣΠΑ η παράκαμψη για το Σπήλαιο Καστανιάς Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
15.01.14

2014-01-14_2320_1“ Με την κατασκευή του έργου που θα κοστίσει 1,23 εκ. ευρώ, επιλύεται το πρόβλημα προσπελασιμότητας στο Σπήλαιο «Άγιος Ανδρέας» ”

ΤΡΙΠΟΛΗ. Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. το έργο με τίτλο «Διάνοιξη Δρόμου και Κατασκευή Γεφυριού στην Τ.Κ Καστανέας Δ.Ε Βοιών» Δημοτικής Ενότητας Βοιών,  συνολικού προϋπολογισμό 1.225.000,00 ευρώ, με την αριθ. πρωτ. 80/10.01.2014 απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη.

Το έργο αφορά στην βελτίωση της υφιστάμενης χωμάτινης δημοτικής αγροτικής οδού που παρακάμπτει τον οικισμό της Κ. Καστανιάς από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Νεάπολη - Κ. Καστανιά με την οδό παραλία - Βαρκό μέχρι την διασταύρωσή της με την οδό Κ. Καστανιά - Σπήλαιο - παραλία Παναγιάς.

Εφαρμόζεται διατομή τύπου ζ2, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 2,75 μ., και πλευρική κατασκευή ερείσματος πλάτους 0,75 μ. στις περιοχές επιχωμάτων και τριγωνική χωμάτινη τάφρος αποχέτευσης του καταστρώματος, κλίσεων 1:3 & 3:1 και βάθους 0,30μ. κάτω από την στέψη των χωματουργικών στις περιοχές ορυγμάτων.

Το συνολικό μήκος της μελετούμενης οδού είναι 1.592,7μ. Τα μήκη των μελετηθέντων τμημάτων των καθέτων οδών προς παραλία Βαρκό και Σπήλαιο - παραλία Παναγιάς είναι 75,87 μ. και 75,09 μ. αντίστοιχα, ενώ η αποκατάσταση της τοπικής χωμάτινης οδού 1 ανέρχεται σε 97,25 μ.

Προς αποφυγή μεγάλων επεμβάσεων στο περιβάλλον, με δημιουργία εκτεταμένων νέων διανοίξεων σε περιοχή με πολύ έντονη πτύχωση, η χάραξη του δρόμου ακολουθεί κατά το δυνατόν τον υφιστάμενο χωματόδρομο με τοπικές βελτιώσεις. Προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση όλων των συμβολών- διασταυρώσεων με το τοπικό οδικό δίκτυο της περιοχής. Επιπλέον περιλαμβάνει:

• Έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης για την απομάκρυνση των ομβρίων από το οδόστρωμα, τα οποία περιλαμβάνουν τις πλευρικές τάφρους της οδού, καθώς και τα απαραίτητα τεχνικά (σωληνωτούς οχετούς) και τα απαιτούμενα φρεάτια υδροσυλλογής και επίσκεψης.
• Έργα σήμανσης και ασφάλισης της οδού που περιλαμβάνουν, την τοποθέτηση πινακίδων (πληροφοριακών, ρυθμιστικών, αναγγελίας κινδύνου κλπ) και στηθαίων καθώς και την οριζόντια διαγράμμιση της οδού.
• Τεχνικά που περιλαμβάνουν α) κατασκευή 9 τοίχων αντιστήριξης με μέσα ύψη που κυμαίνονται από 2,00 έως 3,50μ. και μήκη από 10,00 έως 80,00μ. β) κατασκευή νέων οχετών και τάφρων και ανακατασκευή άλλων υφιστάμενων..

Με την κατασκευή του έργου, επιλύεται το πρόβλημα προσπελασιμότητας στο Σπήλαιο Καστανέας «Άγιος Ανδρέας» και έτσι πλέον θα είναι εφικτή η διέλευση-προσέγγιση λεωφορείων, δίνοντας τη δυνατότητα επίσκεψής του από μαθητές, οργανωμένα γκρουπ κ.α.

«Η επίλυση του προβλήματος είχε επιχειρηθεί και από τον προηγούμενο Δήμο, χωρίς αποτέλεσμα. Ο νυν Δήμος Μονεμβασίας το κατορθώνει μετά από μεθοδική δουλειά και την εκπόνηση της μελέτης», επισημαίνει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

Ο Δήμος Μονεμβασίας ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, την αντιπεριφερειάρχη κα Τζανετέα, καθώς και όσους συνέβαλαν στην ένταξη και χρηματοδότηση του έργου.

 

Αναδημοσίευση από το NotosPress ( http://www.notospress.gr/article.php?id=15387)

Τελευταία ανανέωση ( 15.01.14 )
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.