O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook
Projects CRM Documents

Flow Player

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Φύση - Περιβάλον arrow Εκατοντάδες Επισκέπτες στο Απολιθωμένο Δάσος
Εκατοντάδες Επισκέπτες στο Απολιθωμένο Δάσος Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Kalliope Livanos   
05.09.13
fossis_tree_enetΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ «ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΜΟ 945»
Αυλαία για φέτος στη λειτουργία του Ενημερωτικού Κέντρου του Απολιθωμένου Δάσους της Αγίας Μαρίνας! Αυλαία, όμως, απολύτως επιτυχημένη, αφού από τις 18 Ιουλίου που παρέμεινε ανοιχτό, προσφέροντας πλήρη πληροφόρηση και ξενάγηση, από το κατώφλι του πέρασαν και ξεναγήθηκαν στα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα της ακτογραμμής στην Αγία Μαρίνα, 886 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και χώρες μακρινές, όπως η Βραζιλία!
Κι όπως μπορεί να δει κάποιος στο βιβλίο των επισκεπτών αλλά πιστοποιούν και οι δύο εθελοντές ξεναγοί μας, η Μαρία η Ζευγολατάκου και ο Κώστας ο Αναστασάκης,  όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι από το μοναδικό Απολιθωμένο Δάσος της περιοχής του Αγίου Νικολάου, εστιάζοντας,  ωστόσο, στην περαιτέρω ανάδειξη αλλά και την προστασία αυτού του πολύτιμου «γεννήματος» της γης του Καβομαλιά.
Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα μπορεί κανείς να ακούσει στο αφιέρωμα στο Απολιθωμένο Δάσος που φιλοξένησε την Τρίτη, 27 Αυγούστου, ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ 945». Στο studio του Φώτη του Κοντραφούρη βρέθηκαν οι δύο εθελοντές ξεναγοί, που μίλησαν αναλυτικά για εμπειρία τους και για τις εντυπώσεις των εκατοντάδων επισκεπτών, ενώ εκεί ήταν εκεί και η Γραμματέας του Συνδέσμου «Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ», Καλλιόπη Λιβανού, που έδωσε πληροφορίες για το τι θα πρέπει να γίνει στο εξής από τον Δήμο και την επίσημη Πολιτεία, ούτως ώστε το Απολιθωμένο Δάσος να προστατευθεί, να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο και να αποτελέσει έναν αναπτυξιακό «πνεύμονα» της περιοχής μας. Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Νικολάου, ο Παναγιώτης ο Παυλάκης, τονίζοντας ότι ο Δήμος πρέπει να «το δει πλέον σοβαρά το θέμα, καθώς οι εκατοντάδες των επισκεπτών μέσα σ’ ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύουν ότι εδώ έχουμε κάτι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του τόπου».
Εμείς να ευχηθούμε «και του χρόνου, καλύτερα και πιο οργανωμένα»!
Όλη την εκπομπή στον «ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΜΟ 945» μπορείτε να ακούσετε από τα παρακάτω Links :
 
 

Μουσικός Παλμός 94,5 FM - Μέρος 3ο

Μουσικός Παλμός 94,5 FM - Μέρος 4ο


Τελευταία ανανέωση ( 05.09.13 )
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2025 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.