Στο ΕΣΠΑ ο "Πίσω Αγιώργης" |
|
|
Γράφει ο/η Kalliope Livanos
|
28.02.13 |
Την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, έγινε κι επισήμως η έναρξη των εργασιών στο Κάστρο της Αγίας Παρασκευής, με την εγκατάσταση του εργολάβου. Στην παρουσίαση του έργου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και την περιήγηση στο Κάστρο παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντία Τζανετέα, και ο δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης.
Οι πολύ ευχάριστες εξελίξεις για τον τόπο και το χωριό μας είναι το γεγονός ότι η κ. Μενδώνη δεσμεύθηκε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ -μαζί με το συγκρότημα των βυζαντινών ναϊδρών του Άη Στράτη στο Φαρακλό- και ο Πίσω Αγιώργης στον Άγιο Νικόλα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναπαλαίωσής του. Όπως τόνισε, εκτίμησε πάρα πολύ τις προσπάθειες της ενορίας του χωριού μας και των απλών ανθρώπων και θέλησε να τις επιβραβεύσει. Μάλιστα, θα επισκεπτόταν τον Πίσω Αγιώργη, όπως και τα ναϊδρια στο Φαρακλό, δυστυχώς όμως η πυκνή ομίχλη καθιστούσε το συγκεκριμένο εγχείρημα αδύνατο.
Η πρωτοβουλία για την παρουσίαση και της περίπτωσης του Πίσω Αγιώργη στην κ. Μενδώνη και τους υπολοίπους εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανήκει στον κ. Παντελή Κωνσταντινάκο και τον αρχιτέκτονα - αναστηλωτή, κ. Κλήμη Ασλανίδη, τους οποίους, ως Άγιος Νικόλαος, ευχαριστούμε θερμά.
Μένει να δρομολογηθεί η γραφειοκρατική εργασία για την ένταξη της αναπαλαίωσης του Πίσω Αγιώργη στο ΕΣΠΑ, μια προσπάθεια που θα βρει τον Σύλλογό μας ένθερμο συμπαραστάτη και αρωγό.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t8MfGsXdaUU
|
Τελευταία ανανέωση ( 07.03.13 )
|