O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook
Projects CRM Documents

Flow Player

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Κόσμος arrow Δυναμική εκδήλωση κατά των Ανεμογεννητριών στα Βάτικα
Δυναμική εκδήλωση κατά των Ανεμογεννητριών στα Βάτικα Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
03.05.12

P4280644Δυναμική ήταν η παρουσία των Βατικιωτών στο κάλεσμα της Επιτροπής Ελέγχου της Αναπτυξιακής Πολιτικής του Δήμου Μονεμβασίας και των κατοίκων του Αγίου Νικολάου κατά των Α/Γ, στην πλατεία της Νεάπολης, την Κυριακή, 29 Απριλίου. Οι συγκεντρωμένοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και τη «βροχή» των αιτήσεων για την τοποθέτηση Α/Γ στην περιοχή μας (Άγιος Νικόλας, Φαρακλό, Ελίκα).

Έγινε απολύτως σαφές ότι το θέμα των Α/Γ εντάσσεται, μαζί με τους σχεδιασμούς για εργοστάσιο στα Ασπρούδια, το Δίκτυο Υψηλής Τάσης και τα φωτοβολταϊκά, στο ίδιο πλαίσιο ενεργειακής πολιτικής. Επίσης, έγινε γνωστό ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης του βατικιώτικου λαού, «πόρτα – πόρτα».

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας (Μαστορόπουλος, Κουτσονικολής, Αλειφέρη, Σταθάκης, Τσάκος), οι οποίοι τάχθηκαν επίσης κατά της εγκατάστασης Α/Γ στα Βάτικα. Παρέστη επίσης και αντιπροσωπεία από τη Στεφανιά, η οποία ενημέρωσε για το πρόβλημα των Φ/Β που αντιμετωπίζουν στον τόπο τους, δηλώνοντας παράλληλα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους Βατικιώτες.

Τον λόγο στην εκδήλωση πήρε πλήθος κόσμου από τα Βάτικα. Όλοι με απλό, σαφή και δυναμικό τρόπο κατέστησαν ξεκάθαρη τη θέση ότι ΟΥΤΕ ΜΙΑ Α/Γ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί η αξιέπαινη ενέργεια των μαθητών του Γυμνασίου της Νεάπολης, που έφτιαξαν πανώ (το οποίο στη συνέχεια αναρτήθηκε μόνιμα στο κτίριο του Γυμνασίου) με το οποίο δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στη δημιουργία εργοστασίου στ’ Ασπρούδια, απαιτώντας να γίνει σεβαστό το δικαίωμά τους για ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον.  

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση

 Επίσης παρακολουθείστε το ρεπορτάζ του Ελλάδα TV

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Τελευταία ανανέωση ( 03.05.12 )
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.