O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook
Projects CRM Documents

Flow Player

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Θρησκεία arrow Διόρθωση λανθασμένων αναφορών στο Site του Δήμου
Διόρθωση λανθασμένων αναφορών στο Site του Δήμου Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
12.05.11
ag. eiriniΕπιστολή προς το Δήμο Μονεμβασίας απέστειλε ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών « Ο Καβομαλιάς» για την αποκατάσταση των  αναφορών που γίνονται  για τον «Πίσω Αγιώργη» αλλά και για την Αγία Ειρήνη. Οι δύο εκκλησίες μας αναφέρονται εσφαλμένα στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.vion.gov.gr/Default.aspx?tabid=358) ως «Αγία Ειρήνη η Καβομαλούσα» και «Αγιώργης ο Βαβύλας». Η επιστολή κοινοποιείται στην 5η εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων.
 
 
 
Κύριε Δήμαρχε

Με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» της 16ης Απριλίου 2011, κυκλοφόρησε και ταξιδιωτικός οδηγός (ΤRAVEL BOOK) για τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Στο τεύχος αυτό υπάρχει ένα οδοιπορικό της κ. Όλγας Χαραμή με τίτλο «Κάβο Μαλέας», στο οποίο αναφέρεται η Αγία Ειρήνη, κακώς βέβαια, ως «Αγία Ειρήνη η Καβομαλούσα», ενώ εμείς, κατά παράδοση, την αναφέρουμε με τρόπο λιτό ως «Αγία Ειρήνη», χωρίς κάποιον προσδιορισμό.

Και εάν αυτό οφείλετο στην όποια λογοτεχνική, ας πούμε, άδεια της κ. Χαραμή δεν θα είχε τόση σημασία. Το άσχημο, όμως, κ. Δήμαρχε, είναι πως η δημοσιογράφος αντέγραψε τη σχετική ιστοσελίδα του Δήμου, όπου έχουν καταχωρηθεί, μάλλον από άσχετους, αυτά τα στοιχεία, αλλά και άλλα, όπως «Αγιώργης ο Βαβύλας», αντί του ορθού «Πίσω Αγιώργης», «Κάβο Μαλέας» αντί του ορθού «Καβομαλιάς», όπως έχει επικρατήσει (βεβαίως, όταν αναφερθούμε στο ακρωτήριο θα πούμε «Ακρωτήριο Μαλέας»). Το πρώτο λάθος λοιπόν βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου και στη συνέχεια αναπαράγεται από τους ανατρέχοντες σε αυτήν.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα των λανθασμένων και  αυθαίρετων καταχωρήσεων στην ιστοσελίδα είχε τεθεί από συμπολίτη μας και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του πάλαι ποτέ Δήμου Βοιών και είχε υπάρξει έγγραφη διαβεβαίωση πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, πράγμα όμως που δεν έγινε.


Κύριε Δήμαρχε, επειδή η τοπική κοινωνία του χωριού μας έχει μεγάλη ευαισθησία σε θέματα παράδοσης, σας παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος, έτσι ώστε η αλήθεια και η πραγματικότητα να αποκατασταθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Μονεμβασίας. Και να σταματήσει το φαινόμενο της κατ’ επανάληψιν αναπαραγωγής των λαθών που παρατηρούμε σήμερα.



Για οποιαδήποτε βοήθεια είμαστε στη διάθεσή σας.


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Τελευταία ανανέωση ( 12.05.11 )
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.