O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook
Projects CRM Documents

Flow Player

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Θρησκεία arrow Τίτλοι τέλους για το σχολειό μας!
Τίτλοι τέλους για το σχολειό μας! Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 24
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
14.03.11

schoolcutΌταν την δεκαετία του ‘60 ο αείμνηστος Δημήτριος Παυλάκης δώριζε μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του για να θεμελιωθεί το Δημοτικό σχολείο του χωριού μας , δεν είχε φανταστεί ότι μετά από πενήντα περίπου χρόνια , η δωρεά του δεν  θα ήταν χρηστική για του κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας του. Ο  ίδιος ήταν άκληρος και για το λόγο αυτό προέβη στην γενναιόδωρη αυτή προσφορά προς την κοινωνία του Άγιου Νικόλα
Το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας βάζει λουκέτο από την ερχόμενη σχολική χρονιά μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και προσαρτάται στο δωδεκαθέσιο  Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης.  Αυτό σημαίνει ότι οι λιγοστοί μαθητές  του χωριού μας θα πρέπει να μεταβαίνουν στην γειτονική Νεάπολη για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

 

 

Πως όμως φτάσαμε ως εδώ; Είναι γεγονός ότι το σχολείο του χωριού μας είχε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια ως προς το αριθμό των μαθητών και το σχολείο από τριθέσιο είχε υποβιβαστεί σε διθέσιο. Αυτό όμως ήταν ο λόγος που το σχολείο κλείνει; Υπάρχουν σχετικές οικονομικοτεχνικές μελέτες που να το αποδεικνύουν; Δηλαδή ποιό είναι το κόστος λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου. Τι σχέση έχουν όμως οι αριθμοί με τη δωρεάν Παιδεία; Δωρεάν δεν είναι;

Γιατί να υπολογίζουμε τα οικονομικά μεγέθη για κάτι το οποίο έχουμε προπληρώσει όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι; Είναι η διεθνής οικονομική συγκυρία και κατ’ επέκταση η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που δεν επιτρέπει την αποκέντρωση των  σχολείων;  Ακούστηκε επίσης ότι στα σχολεία που δεν είναι εξαθέσια δεν γίνεται «καλό μάθημα». Μα πως δεν γίνεται «καλό μάθημα» αφού από αυτό το σχολειό έχουν βγει πολλοί επιστήμονες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!  Θα γίνει λέει μείωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών κατά 20-30%. Ίσως να είναι και αυτό! Από την άλλη όμως μετακυλύεται το κόστος στην οικογένεια και στον έλληνα φορολογούμενο γιατί θα πρέπει να πληρώσει μέσω των δημοτικών τελών τους σχολικούς συνοδούς, την μεταφορά των μαθητών, την επισκευή των σχολικών εργαστηρίων (ο  γράφων έχει ιδίαν άποψη), τις καθαρίστριες, την θέρμανση και άλλα πολλά. Μάλλον θα έχουμε Παιδεία με χορηγίες!


«Χορηγοί» ήταν άλλωστε και εκείνοι που έφτιαξαν το σύγχρονο εργαστήριο υπολογιστών στο Δημοτικό μας σχολείο. Χορηγοί ήταν και αυτοί που δώρισαν τους διαδραστικούς πίνακες για να γίνεται το μάθημα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Χορηγοί είναι και όλοι αυτοί που προσέφεραν και ακόμα συνεχίζουν να προσφέρουν από κάθε πλευρά για να μείνει ζωντανό το δικαίωμα στην μάθηση μέσα στο χωριό μας.  Χορηγός ήσουν και εσύ αείμνηστε Δημήτρη Παυλάκη που έδωσες την περιουσία σου για να στεγαστεί το σκολειό του Άγιου Νικόλα το οποίο μετά από μια πεντηκονταετία θα παύσει να λειτουργεί!
Είναι όμως το χειρότερο που μπορούσε να μας συμβεί; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Γιατί ακόμα και το σχολείο να κλείσει είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε  μια εστία πολιτισμού ανοικτή μετατρέποντάς το σε κέντρο επιμόρφωσης για όλη την κοινωνία του χωριού μας. 
Όσο για σένα αείμνηστε Δημήτρη Παυλάκη τα χειρότερα δεν ήρθαν με το κλείσιμο του σχολείου. Το  χειρότερο θα ήταν η δωρηθείσα περιουσία σου να κατέληγε σε κάποιον άλλον ιδιώτη μετά από τις προσταγές των δανειστών μας για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας!

ίδωμεν!  

...Λιτά χτίστε τα, απλόχωρα,
μεγάλα, γερά θεμελιωμένα,
από της χώρας, ακάθαρτης,
πολύβοης, αρρωστιάρας, μακριά.
Μακριά τ' ανήλιαγα σοκάκια,
τα σκολειά χτίστε.


 

 

 

 

 

Ας δούμε και την είδηση από το www.in.gr

 http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231099493

Λίστα 1.933 σχολείων προς κατάργηση ή συγχώνευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

 

Αθήνα
Με 1.056 σχολεία λιγότερα, τα οποία καταργούνται ή συγχωνεύονται, θα βρει η επόμενη σχολική χρονιά καθηγητές και μαθητές. Ο νέος σχολικός χάρτης της χώρας ανακοινώθηκε την Κυριακή από το υπουργείο Παιδείας. Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) προκειμένου να τοποθετηθεί στις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Ο αριθμός των συγχωνεύσεων - καταργήσεων χαρακτηρίζεται έκπληξη, καθώς συγχωνεύονται συνολικά 1.933 σχολεία, ενώ προκύπτουν 877 νέα, από το σύνολο των 16.000 σχολικών μονάδων. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 1.523 σχολεία και προκύπτουν 672 νέα σχολεία. Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 410 σχολεία και προκύπτουν 205 νέα συγκροτήματα.

Ποια σχολεία καταργούνται ή συγχωνεύονται:

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πάντως, θα διατηρηθεί το πλαφόν των 25 μαθητών ανά τάξη, με μια προσαύξηση 10% μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνεται εξάλλου ότι τα κριτήρια για τις συνενώσεις των σχολείων είναι αποκλειστικά παιδαγωγικά.

Ακόμη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας:


Δημιουργούνται 6/θεσια και 12/θεσια δημοτικά σχολεία εκεί όπου οι μαθητικές ανάγκες το υπαγόρευαν.
Ιδρύονται σχολεία, ακολουθώντας τα δημογραφικά στοιχεία του μαθητικού δυναμικού, με βασική προτεραιότητα το μαθητή και τις ανάγκες της τάξης.
Στα μεγάλα αστικά κέντρα -της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- οι συνενώσεις αφορούν κυρίως στα συστεγαζόμενα σχολεία, ενώ στην περιφέρεια δίνεται έμφαση στις συνενώσεις ολιγοθέσιων σχολείων, μόνο εκεί όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Οι συνενώσεις δεν επιφέρουν αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα πέραν του μέχρι σήμερα επιτρεπτού. Αντίθετα στα συνενωμένα σχολεία υπάρχει κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα να μην ξεπερνά τα 25 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και τα 25 + 10% στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Οι συνενώσεις δεν οδηγούν σε υπερμεγέθη σχολεία. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών στα υπό συνένωση σχολεία δεν ξεπερνά τα 400 παιδιά. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις -6 πανελλαδικώς- σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου τα σχολεία που προκύπτουν από τις συνενώσεις, έχουν αριθμό μαθητών από 400 και άνω, αλλά χωρίς να ξεπερνούν τους 500.
Αναλυτικότερα, οι συνενώσεις:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

από 1.523 σχολικές μονάδες σε 672.

Εξ αυτών:


1.τα 169 Μονοθέσια, Διθέσια και Τριθέσια
2.τα 98 ήταν ήδη σε αναστολή λειτουργίας
3.τα 18 χωρίς μαθητές

Από τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτουν:

120 νέα 6/θέσια
61 νέα 12/θέσια σχολεία
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

από 410 σχολικές μονάδες σε 205.

Εξ αυτών:


1.το 30% των Γυμνασίων είχαν μαθητικό δυναμικό μικρότερο από 35 μαθητές
2.πάνω από το 50% των Γενικών Λυκείων που συνενώνονται είναι λυκειακές τάξεις
3.ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι (για τη σχολική χρονιά 2010-2011) ήταν στο ένα δέκατο περίπου
4.παλαιότερα ο νόμος έμενε εν μέρει ανενεργός, καθώς οι περισσότερες αποφάσεις συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων ανακαλούνταν
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις συνενώσεων:


Τα μικρά Δημοτικά Σχολεία στα χωριά όπου ένας ή δύο δάσκαλοι αναλαμβάνουν και τις 6 τάξεις και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ειδικοτήτων όπως γυμναστή και καθηγητή ξένης γλώσσας. Στόχος είναι τα 6/θέσια Δημοτικών Σχολεία όπου κάθε τάξη έχει το δάσκαλό της.
Στα αστικά κέντρα, η συνένωση δημοτικών σχολείων που συστεγάζονται, δημιουργούνται 12θεσια σχολεία και εντάσσονται στα πιλοτικά ολοήμερα σχολεία με το ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα.
Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των πολύ μικρών γυμνασίων και λυκείων που δεν εξασφάλιζαν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών για το πρόγραμμα του νέου λυκείου που θα ξεκινήσει πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Σε κάποιες περιπτώσεις από τη συνένωση των σχολείων καταργείται η διπλοβάρδια (πρωί - απόγευμα) όπως στο 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και στο 21ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 21ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Με τη συνένωση των δυο Γυμνασίων και των δυο Λυκείων προκύπτουν το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, τα οποία θα λειτουργούν μόνο με πρωινή βάρδια. Επίσης, το 122ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών που λειτουργούσαν με διπλοβάρδια, συνενώνονται στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μόνο με πρωινή βάρδια.

Τελευταία ανανέωση ( 14.03.11 )
 

Comments  

 
#15 Delacovias Ioannis 2011-04-27 17:30
Quoting Delacovias Ioannis:
Quoting Apostolisυ:
Ισως να υπαρχουνε και θετικα στην συγχωνευση. Μερικα που μπορω να σκεφτω ειναι οτι τα παιδια αναπτυσουνε μεγαλυτερο κοινωνικο κυκλο, καλυτερες κοινωνικες επιδεξιοτητες (μια και ερχοντε σε επαφη με περισσοτερα παιδια), θα μεγαλωσουνε θεωροντας την περιοχη της Νεαπολεος/Λαχιο/Αγιου Νικολαλου ως τον τοπο τους οδηγωντας σε πιο μονιασμενους κατοικους.


Χρόνια σας πολλά!
Τι θέλετε να πείτε αγαπητέ-η μου ότι η συγχώνευση θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση ? Μα ούτως ή άλλως τα παιδιά φοιτούν στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Νεάπολης και αυτό που λέτε επιτυγχάνεται έπειτα.
Πρέπει να αναγκάσουμε τους γονείς να πληρώνουν από τώρα την μεταφορά των μαθητών; Δεν υπάρχουν θετικά στην περίπτωση του Αγίου Νικολάου και οι λόγοι είναι εδώ :

http://www.agiosnikolaos.net/index.php?option=com_content&task=view&id=378&Itemid=1
Quote
 
 
#14 Apostolisυ 2011-04-25 23:54
Ισως να υπαρχουνε και θετικα στην συγχωνευση. Μερικα που μπορω να σκεφτω ειναι οτι τα παιδια αναπτυσουνε μεγαλυτερο κοινωνικο κυκλο, καλυτερες κοινωνικες επιδεξιοτητες (μια και ερχοντε σε επαφη με περισσοτερα παιδια), θα μεγαλωσουνε θεωροντας την περιοχη της Νεαπολεος/Λαχιο/Αγιου Νικολαλου ως τον τοπο τους οδηγωντας σε πιο μονιασμενους κατοικους.
Quote
 
 
#13 Delacovias Ioannis 2011-03-28 22:32
Quoting Γρηγόρης Παυλάκης:
Ο λόγος που γίνονται οι συγχωνεύσεις είναι καθαρά οικονομικός παιδιά και μην σας ξεγελάν οι δηλώσεις του Υπουργείου περί καλύτερου έργου.Τι παραπάνω θα προσφέρει σε ένα παιδάκι Α΄κΒ΄τάξης το πολυθέσιο σχολείο των 20-25 παιδιών ανά τμήμα πουθα αντισταθμίζει την ταλαιπωρία της 1 ώρας πρωινής μετακίνησης με το λεοφωρείο και των άλλων 45 λεπτών το μεσημέρι;Τα "Ευέλικτα Μαθηματικά" ;Οι γονείς αντίδρασαν από την αρχή.Κινητοποιήθηκαν και μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσιαν οτισε καμιά παρίπτωση δεν συναινούν στο κλείσιμο του Σχολείου!Πήγαν και στον Δήμο(3 φορές ως τώρα)
διαμαρτυρήθηκαν και στον Δ/ντη Εκπ/σης και στην Αντιπεριφεριαάρ χη (κα Τζανετέα)!
Την Τετάρτη θα συμμετέχουν (βάζοντας πούλμαν) στην συμβολική κατάληψη της γέφυρας του Ευρώτα στην Σπάρτη!Πολύ πιθανόν το σχολείο θα κλείσει, ο κόσμος όμως αρχίζει να ξυπνά και καταλαβαινει οτι θα έρθουν και άλλα χειρότερα,όσο μένει παθητικός παρατηρητής και σχολιαστής του καφενείου!


Γρηγόρη μπράβο για τις προσπάθειες όλων σας. Εμέις έχουμε έτοιμη και την επιστολή μας την οποία θα σας κοινοποιήσουμε εν ευθέτω χρόνο.
Ουτε όμως και οικονομικό όφελος θα έχει το κράτος από αυτό το εγχείρηρμα γιατί τα λεφτά που προορίζονται για εσας του λειτουργούς θα πάνε σε βάρη που θα δημιουργήσει η συγχώνευση. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας.
Ήθελα ακόμα να σου πώ ότι σαν δάσκαλος του σχολείου θα κληθείς να παίξεις και εσύ το ρόλο σου ο οποίος μάλιστα θα είναι και πολύ σημαντικός
Quote
 
 
#12 Γρηγόρης Παυλάκης 2011-03-28 21:29
Ο λόγος που γίνονται οι συγχωνεύσεις είναι καθαρά οικονομικός παιδιά και μην σας ξεγελάν οι δηλώσεις του Υπουργείου περί καλύτερου έργου.Τι παραπάνω θα προσφέρει σε ένα παιδάκι Α΄κΒ΄τάξης το πολυθέσιο σχολείο των 20-25 παιδιών ανά τμήμα πουθα αντισταθμίζει την ταλαιπωρία της 1 ώρας πρωινής μετακίνησης με το λεοφωρείο και των άλλων 45 λεπτών το μεσημέρι;Τα "Ευέλικτα Μαθηματικά" ;Οι γονείς αντίδρασαν από την αρχή.Κινητοποιήθηκαν και μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσιαν οτισε καμιά παρίπτωση δεν συναινούν στο κλείσιμο του Σχολείου!Πήγαν και στον Δήμο(3 φορές ως τώρα)
διαμαρτυρήθηκαν και στον Δ/ντη Εκπ/σης και στην Αντιπεριφεριαάρ χη (κα Τζανετέα)!
Την Τετάρτη θα συμμετέχουν (βάζοντας πούλμαν) στην συμβολική κατάληψη της γέφυρας του Ευρώτα στην Σπάρτη!Πολύ πιθανόν το σχολείο θα κλείσει, ο κόσμος όμως αρχίζει να ξυπνά και καταλαβαινει οτι θα έρθουν και άλλα χειρότερα,όσο μένει παθητικός παρατηρητής και σχολιαστής του καφενείου!
Quote
 
 
#11 Delacovias Ioannis 2011-03-19 14:05
Quoting Panagiotis Kranidiotis:
Γιάννη εκπαιδευτικός δεν είμαι, αλλά το μάθημα προφανώς γίνεται καλύτερα σε ένα καλύτερα οργανωμένο σχολείο και έχοντας παιδιά της ίδιας τάξης σε μια αίθουσα.

Η μόνη περίπτωση να γίνεται καλύτερο μάθημα σε ολιγοθέσια σχολεία είναι να είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών, πολύ καλός ο δάσκαλος, και αρκετά οργανωμένο το σχολείο ακόμα και ως ολιγοθέσιο. Τότε και μόνο τότε είναι καλύτερα γιατί προφανώς προσομοιάζει συνθήκες φροντηστιρίου. Αλλά αυτές οι συνθήκες είναι δύσκολο να συμπέσουν όλες μαζί. Το χωριό μας ίσως να ήταν ένα από τα λίγα που μπορούσε να το υποστηρίξει, αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι αποτελεί μια πολύ μικρή εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Quoting Delacovias Ioannis:
Έπρεπε να δείτε τον Υφυπουργό σήμερα το πρωί στον Antenna στον Παπαδάκη , που υποστήριζε ότι θα γίνεται καλύτερα το μάθημα μετά από τις συγχωνέυσεις! Ε ρε γλέντια ! Οργάνωση καμιά! Διαβούλευση καμία! Φάνηκε πόσο άσχετοι είναι ! Πίσω από ένα γραφείο στην Αθήνα ξέρουν με σαφήνεια τι συμβαίνει στον Άγιο Νικόλα!χαχαχαχα χαχαχαχα



Καλημέρα Παναγιώτη,

Σορρυ που αργώ να απαντήσω αλλά θα ήθελα να μου πεις κατά τη γνώμη σου ποιός είναι ο λόγος που τα σχολειά κλείνουν;
Quote
 
 
#10 Panagiotis Kranidiotis 2011-03-15 10:28
Γιάννη εκπαιδευτικός δεν είμαι, αλλά το μάθημα προφανώς γίνεται καλύτερα σε ένα καλύτερα οργανωμένο σχολείο και έχοντας παιδιά της ίδιας τάξης σε μια αίθουσα.

Η μόνη περίπτωση να γίνεται καλύτερο μάθημα σε ολιγοθέσια σχολεία είναι να είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών, πολύ καλός ο δάσκαλος, και αρκετά οργανωμένο το σχολείο ακόμα και ως ολιγοθέσιο. Τότε και μόνο τότε είναι καλύτερα γιατί προφανώς προσομοιάζει συνθήκες φροντηστιρίου. Αλλά αυτές οι συνθήκες είναι δύσκολο να συμπέσουν όλες μαζί. Το χωριό μας ίσως να ήταν ένα από τα λίγα που μπορούσε να το υποστηρίξει, αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι αποτελεί μια πολύ μικρή εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Quoting Delacovias Ioannis:
Έπρεπε να δείτε τον Υφυπουργό σήμερα το πρωί στον Antenna στον Παπαδάκη , που υποστήριζε ότι θα γίνεται καλύτερα το μάθημα μετά από τις συγχωνέυσεις! Ε ρε γλέντια ! Οργάνωση καμιά! Διαβούλευση καμία! Φάνηκε πόσο άσχετοι είναι ! Πίσω από ένα γραφείο στην Αθήνα ξέρουν με σαφήνεια τι συμβαίνει στον Άγιο Νικόλα!χαχαχαχα χαχαχαχα
Quote
 
 
#9 Delacovias Ioannis 2011-03-15 09:29
Έπρεπε να δείτε τον Υφυπουργό σήμερα το πρωί στον Antenna στον Παπαδάκη , που υποστήριζε ότι θα γίνεται καλύτερα το μάθημα μετά από τις συγχωνέυσεις! Ε ρε γλέντια ! Οργάνωση καμιά! Διαβούλευση καμία! Φάνηκε πόσο άσχετοι είναι ! Πίσω από ένα γραφείο στην Αθήνα ξέρουν με σαφήνεια τι συμβαίνει στον Άγιο Νικόλα!χαχαχαχα χαχαχαχα
Quote
 
 
#8 Delacovias Ioannis 2011-03-15 00:45
Quoting M Bachtis:
Παιδια συμφωνω αλλα κοιτωντας τη λιστα στο enet.gr βλεπω οτι δεν συμπεριλαμβανετ αι . Ειστε σιγουροι ?
Εμεις ειμαστε ο Αγιος Νικολαος Μονεμβασίας ?

ΛΑΚΩΝΙΑΣ Π.Ε.
1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ, 1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΠΕΛΛΑΝΑΣ, 1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΣΚΟΥΤΑΡΙΟΥ, 1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, 2/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΕΛΑΙΑΣ

Quoting M Bachtis:
Παιδια συμφωνω αλλα κοιτωντας τη λιστα στο enet.gr βλεπω οτι δεν συμπεριλαμβανετ αι . Ειστε σιγουροι ?
Εμεις ειμαστε ο Αγιος Νικολαος Μονεμβασίας ?

ΛΑΚΩΝΙΑΣ Π.Ε.
1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ, 1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΠΕΛΛΑΝΑΣ, 1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΣΚΟΥΤΑΡΙΟΥ, 1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, 2/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΕΛΑΙΑΣ


Είμαστε μέσα Μιχάλη στα σχολεία που συγχωνεύονται. Ελπίζω να περνάς καλά στην Ελβετία .Και να σε δώ από κοντά πάλι χαρούμενο οπως την προηγούμενη φορά
Quote
 
 
#7 M Bachtis 2011-03-15 00:39
Παιδια συμφωνω αλλα κοιτωντας τη λιστα στο enet.gr βλεπω οτι δεν συμπεριλαμβανετ αι . Ειστε σιγουροι ?
Εμεις ειμαστε ο Αγιος Νικολαος Μονεμβασίας ?

ΛΑΚΩΝΙΑΣ Π.Ε.
1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ, 1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΠΕΛΛΑΝΑΣ, 1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΣΚΟΥΤΑΡΙΟΥ, 1/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, 2/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΕΛΑΙΑΣ
Quote
 
 
#6 Απουσιολόγος 2011-03-15 00:32
Quoting Απουσιολόγος:
Quoting Sosialism:
Paidia prosoxi sto sosialismo! Skotonei!
Erxetai i seira ton nosokomeion tis ekleisias kai olon ton euagon idrymaton.

Σχολείο στην Σπάρτη όπως παλιά και νοσοκομείο στην Τρίπολη! Και πάλι συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Ζήτω οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία! Ζήτω η κυρία υπουργός, διορισμένη νομάρχης στα 25 της!

Και με τον γιό της να φοιτά στο πανάκριβο ιδιωτικό Κωστέα Γείτονα!
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.