O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook

Αφήστε Μήνυμα


Όνομα:

Μήνυμα:

Projects CRM Documents

Flow Player


Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δημοτικά-Νομαρχιακά arrow Δελτίο τύπου από το Δήμο Βοιών για "Καλλικράτη"
Δελτίο τύπου από το Δήμο Βοιών για "Καλλικράτη" Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
01.07.10

neapolisΜετά την δυσμενή εξέλιξη που είχε για το Δήμο μας η εφαρμογή του σχέδιο «Καλλικράτης» η Δημοτική αρχή με το σημερινό Δελτίο τύπου θα αναφερθεί στο πρόβλημα για να ενημερωθούν οι συμπατριώτες μας για τα αίτια και ποιοι ευθύνονται που οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

  • 1) Η Δημοτική αρχή με τον αριθ. 1483/17-2-2010 υπόμνημα ενημέρωσε το υπουργείο εσωτερικών και όλους τους αρμόδιους φορείς: Βουλευτές Γρηγοράκο, Δαβάκη, Αποστολάκο για τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος μας ώστε να αποτελέσει το κέντρο για συνένωση όμορων δήμων
  • 2) Το ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπ. Αυτοδ.) εκπόνησε χωροταξικό σχέδιο με τα όρια των νέων Δήμων όλης της χώρας το οποίο υπέβαλε στο υπουργείο εσωτερικών. Για το Νομό Λακωνίας πρότεινε -5- δήμους. Το Δήμο μας συνένωνε με το Δήμο Μονεμβασίας και την Κοινότητα Ελαφονήσου με έδρα τη Νεάπολη.

3) Στο τέλος Φεβρουαρίου ήρθε στη Νεάπολη ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Γρηγοράκος με το Βουλευτή Πιερίας κ. Αμοιρίδη. Στη συγκέντρωσης που έγινε σε κλειστό χώρο οι δύο βουλευτές αναφέρθηκαν στο σχέδιο «Καλλικράτης» χωρίς να προχωρήσουν σε ενημέρωση του χωροταξικού στο Νομό είπαν μόνο ότι η Ελαφόνησος θα παραμείνει αυτοδιοίκητη επειδή είναι νησί.

  • 4) Στη συγκέντρωση αυτή παραβρέθηκαν από την πλειοψηφία του Δήμου οι Δ.Σ. Παν. Κοκκινάκης, Παύλος Χαραμής, Αντώνης Χαραμής και Ιωάννης Δρεπανιώτης από τη μείζονα αντιπολίτευση ο Δ.Σ. Π. Σταθάκης και από την ελάσσονα οι Δ.Σ. Χ. Κουτσονικολής και Στράτος Γεωργουδής γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ. Η ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου με πρωτοβουλία του Γιάννη Δρεπανιώτη σε ένδειξη καλής συμπεριφοράς προσέφεραν στους κ. Βουλευτές ανθοδέσμη.
  • 5) Στη συνέχεια συνέβη το ακόλουθο εκπληκτικό γεγονός. Το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο του που ήλθε στο Δήμο μας 12 Μαρτίου ζήτησε να δικαιολογήσουμε προμήθεια υλικών αξίας 30.000 €, διότι ο κ. Γρηγοράκος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για πιθανές ατασθαλίες στο Δ. Βοιών. Στην ερώτηση ανέφερε «Η αγανάκτηση των κατοίκων είναι έκδηλη διότι πιθανολογείται ότι τα τιμολόγια στις προμήθειες των 30.000 € είναι εικονικά. Φυσικά απεστάλησαν όλα τα παραστατικά των δαπανών στο Υπουργείο έγινε ο προβλεπόμενος έλεγχος και το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τον ερωτώντα βουλευτή για τη νομιμότητα της προμήθειας. Όμως δε βγήκε ως όφειλε ο κ. Βουλευτής να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Δ. Αρχής την οποία έθιξε με την ερώτηση του στη Βουλή. Για την ενέργεια αυτή του κ. Βουλευτή διαμαρτυρηθήκαμε.
  • 6) Στις 24 Μαρτίου ο κ. Γρηγοράκος σε συγκέντρωση οπαδών του στη Νεάπολη είπε:<< Ότι το Υπουργείο είχε σχέδιο για το Νομό μας με -3- δήμους και εγώ τους έκανε -4- . Σπάρτη, Γύθειο, Σκάλα, Μολάους και 5ος η Ελαφόνησος λόγω ότι είναι νησί>>. Είπε ακόμη ότι γίνονται προσπάθειες για άλλον ένα δήμο στις Κροκεές. Για το Δήμο μας των 7.807 κατοίκων ούτε κουβέντα, παρά το ότι υπήρχε στο υπουργείο προς αξιολόγηση η πρόταση του ΙΤΑ για συνένωση Δ. Βοιών, Μονεμβασίας, Ελαφονήσου 12.800 κάτοικοι με έδρα τη Νεάπολη. Αυτή η ιδέα κατάργησης του Δήμου μας από τον κ. Γρηγοράκο που υποβαθμίζει το δεύτερο σε πληθυσμό δήμο του Νομού και που είναι καταστροφική για τα συμφέροντα του τόπου μας έγινε δυστυχώς δεκτή αδιαμαρτύρητα από τα ολίγα μέλη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.
  • 7) Μετά από αυτό η Δημοτική αρχή κάλεσε εκτάκτως το Δ.Σ. που συνήλθε στις 31 Μαρτίου στην οποία αναφέρθηκαν οι απαράδεκτες προτάσεις του κ. Γρηγοράκου. Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση του ζήτησε να εφαρμοστεί για το Δήμο μας η πρόταση του Ι.Τ.Α. δηλαδή την ένωση των δήμων Βοιών, Μονεμβασίας, Κοιν. Ελαφονήσου. Η απόφαση εστάλη σε όλους τους φορείς μέχρι και τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα τα 5 μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τον κ. Γρηγοράκο για μεδόθευση κατάργησης του Δήμου μας και την τοπική οργάνωση για αδιαφορία σε μια τέτοια εξέλιξη. Αυτή η παρέμβαση ενόχλησε τον κ. Γρηγοράκο ο οποίος βγήκε στο ραδιοσταθμό του κ. Κοντραφούρη και επιτέθηκε με σφοδρότητα και με απρεπείς φράσεις εναντίον της Δ. Αρχής και ειδικά των 5 μελών του Δ.Σ.
  • 8) Στο Υπουργείο Εσωτερικών υπήρχε μέχρι τελευταία η πρόταση του Ι.Τ.Α. για συνένωση Δήμου Βοιών, Μονεμβασίας, Ελαφόνησος για να αλλάξει και να γίνει Δήμος Ελαφονήσου των 740 κατοίκων ,παρά το ότι η Ελαφόνησος σύμφωνα με το νόμο δεν έχει τις προϋποθέσεις να γίνει Δήμος. ¨Ετσι καταργεί το Δήμο Βοιών των 7.870 κατοίκων τον οποίο συνενώνει στο Δήμο Μολάων των 5.400 κατοίκων, μαζί με τους Δήμους Μονεμβασίας,Ασωπού και Ζάρακα. Την πρόταση αυτή έθεσε το Υπουργείο σε διαβούλευση.
  • 9) Η Δημοτική αρχή κάλεσε πάλι το Δ.Σ. που συνήλθε στις 9 Μαϊου. Παράλληλα ο Δήμαρχος ήρθε σε επαφή με το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση και ζήτησε ακρόαση, για να πάρει την απάντηση. «Θα σας πάρουμε τηλέφωνο κ. Δήμαρχε» κάτι που δεν έγινε ποτέ, παρά τις συχνές ενοχλήσεις. Το Δ.Σ. στην παραπάνω συνεδρίαση αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στην πλατεία Νεάπολης για το Σάββατο 15-5 στην οποία προσκλήθηκαν και οι 3 βουλευτές του Νομού. Στη συγκέντρωση που έγινε παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ οι κ Δαβάκης και Αποστολάκος. Ο κ. Γρηγοράκος δεν εμφανίστηκε.
  • 10) Με άλλη απόφαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δήμου την Τετάρτη 19 Μαΐου και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών η οποία έγινε με δημότες μας που πήγαν με πούλμαν στην Αθήνα και συμμετοχή συμπατριωτών μας των συλλόγων του Πειραιά. Προ αυτής της συγκέντρωσης 17-5 ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Ντόλιος δέχθηκε το Δήμαρχο κ. Κουσούλη και το Δ.Σ κ.Κουτσονικολή ,θεώρησε δίκαιο το αίτημα αλλά δεν έδωσε λύση.
  • 11) Η διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο δεν είχε αποτέλεσμα διότι ο κ. Υπουργός ήταν στη βουλή όπου με επικεφαλής το Δήμαρχο μετέβησαν όλοι στη βουλή . Εκεί με μεσολάβηση του βουλευτή κ. Δαβάκη είχε συνάντηση ο Δήμαρχος με τον υπουργό κ.Ραγκούση ο οποίος είπε στο Δήμαρχο ότι γνωρίζει το πρόβλημα και θα το δει.
  • 12) Είπε ακόμη ο κ. Υπουργός ότι αν όλοι οι βουλευτές του νομού συμφωνήσουν για κάποια άλλη ρύθμιση από αυτή που είχε προταθεί είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αλλαγή. Μετά από αυτή τη δήλωση έσπευσε ο κ. Δαβάκης και συναντήθηκε με τον κ. Γρηγοράκο τον οποίο κάλεσε να βρουν λύση στο πρόβλημα του Δ.Βοιών αφού είπε ότι και ο κ. Αποστολάκος ήταν σύμφωνος για να πάρει την απάντηση από τον κ. Γρηγοράκο «Το θέμα έχει κλείσει και μην ασχολείστε».
  • 13) Πρόκειται λοιπόν για μεθοδευμένη διαδικασία κατάργησης του Δήμου μας από το βουλευτή κ. Γρηγοράκο η οποία πραγματοποιήθηκε και με την ανοχή της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε η κυβέρνηση είχε παραχωρήσει την αρμοδιότητα στους τοπικούς βουλευτές και στις Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσουν το χάρτη των Δήμων του νομού αλλάζοντας κατά την κρίση τους την πρόταση του ΙΤΑ. Ο κ.Γρηγοράκος λοιπόν έχοντας τον πρώτο λόγο λειτούργησε μεθοδευμένα για τη διάλυση του Δήμου Βοιών προφανώς για τους παρακάτω λόγους

α)Στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ο κ. Γρηγοράκος ήλθε πρώτος στο Νομό σε σταυρούς προτίμησης με χιλιάδες ψήφους διαφορά από τους άλλους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας το 65% των ψήφων του ΠΑΣΟΚ. Στο Δήμο μας περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με το 40% των ψήφων. Αυτό το αποτέλεσμα ενόχλησε τον κ. βουλευτή και προφανώς λειτούργησε εκδικητικά.

β)Στο υπουργείο εσωτερικών στην τελευταία φάση διαμόρφωσης του χωροταξικού σχεδίου ειπώθηκε ότι θα πρέπει να εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον ένα Δήμο στο νομό Λακωνίας επειδή λοιπόν δεν μπορούσαν να αυξήσουν τους Δήμους από 5 σε 6 προτίμησαν να καρατομήσουν το Δήμο Βοιών για να κερδίσουν κομματικά με την ίδρυση Δήμο Ελαφονήσου.

Και -γ- Στην Ελαφόνησο έχουν καταγγελθεί καταπατήσεις δασικών εκτάσεων και έχει παρέμβει ο εισαγγελέας. Δεν ξέρουμε τι σχέση μπορεί να έχει η ίδρυση του Δήμου με το πρόβλημα αυτό.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην ύπαιθρο χώρα δεν έχει συμβεί Δήμος πάνω από 7.000 κατοίκους να καταργηθεί και να συγχωνευθεί με μικρότερο σε πληθυσμό δήμο. Ο Δήμος Βοιών λόγω πληθυσμού έπρεπε να αποτελέσει το κέντρο συνένωσης των όμορων δήμων. Το σενάριο ότι δεν μας θέλει κανείς είναι εύρημα Γρηγοράκου για να δικαιολογηθεί το πραξικόπημα που έγινε. Η χωροταξική διαμόρφωση της χώρας έγινε ανερώτητα, δεν υπάρχει λοιπόν το ποιος, θέλει ποιον. Όσο για τις κατηγορίες που λέει στους τοπικούς ραδιοσταθμούς ότι η Δημοτική Αρχή  δεν έχει προσφέρει έργο είναι και αυτό εύρημα Γρηγοράκου. Μόνο οι αόμματοι.... που αντιπολιτεύονται το Δήμο και ο ίδιος που δεν επισκέπτεται την περιοχή κυκλοφορούν αυτά τα σενάρια με σκοπό να θίξουν τη Δημοτική Αρχή η οποία έχει αναμορφώσει την περιοχή με εκατοντάδες έργα τα τελευταία 8 χρόνια. Κάποιοι από εμάς τους Δ.Σ. έχουμε εκλεγεί για 6 και 7 τετραετίες ,όταν λοιπόν αναφέρει οκ. Βουλευτής ότι δεν κάναμε τίποτα, θίγει την νοημοσύνη των δημοτών μας, που μας στηρίζουν για 20 και πλέον χρόνια. Αντίθετα ο κ. Γρηγοράκος δεν έχει προσφέρει τίποτα στον τόπο μας. Επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 2003 χορηγήθηκε από το ΕΤΕΡΠΣ έκτακτη πίστωση 150.000€ με ενέργειες της Κας Τασίας Κανελοπούλου. Επίσης οι βουλευτές της ΝΔ κ.Δαβάκης και κ. Αποστολάκος χορήγησαν επανηλειμμένα έκτατες πιστώσεις των 100.000€.Να μας πληροφορήσει λοιπόν για το δικό του ενδιαφέρον για τον τόπο μας.

Η Δημοτική Αρχή είχε και έχει άριστες σχέσεις με όλες τις Αρχές. Στις εκδηλώσεις που κάνει ο Δήμος και τα Δημοτικά Διαμερίσματα οι πρώτοι που καλούνται είναι οι βουλευτές του νομού .Δεν είναι αλήθεια λοιπόν ότι δεν προσκαλείται ο κ. Γρηγοράκος. Βγαίνει ο κ. βουλευτής στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και λαϊκίζει. Να δώσουμε λέει τα λεφτά πίσω. Ποια λεφτά εννοεί; Μήπως αυτά που μας έστειλε... για έργα;

΄Οσο για τα θεσμοθετημένα έξοδα αποζημίωσης που προβλέπουν οι κανονισμοί για τους επικεφαλής στην Τοπ. Αυτ/ση είναι μηδαμινά μπροστά στον αγώνα που γίνεται για να ανταποκριθούμε σε μια περιοχή 215 χιλιάδων στρεμμάτων . Άσε που πολλοί από τα μέλη του Δ.Σ προσφέρουν έργο άμισθοι. Δεν μας ενδιαφέρουν λοιπόν εμάς τα χρήματα, το ενδιαφέρον μας είναι μόνο η λύση των προβλημάτων της περιοχής μας και αυτό έχει αναγνωρισθεί από τους δημότες μας οι οποίοι μας στηρίζουν στις επιλογές μας. Άλλοι ενδιαφέρονται για χρήματα που εκτός από τις υψηλές αποδοχές έχουν διορίσει και τη γυναίκα τους στο δημόσιο.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν έγκαιρα ασχολήθηκε με το πρόβλημα και έδωσε μάχη μέχρι τελευταία στιγμή, για να μην καταργηθεί ο Δήμος μας. Φυσικά υπάρχουν διαδικασίες προσφυγής και η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα για δικαίωση.                                                                                 .

 

 

                Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.10 )
 

Comments  

 
#16 Γιώργος Αναστασάκης 2010-07-21 14:47
θα συμφωνήσω με τον Γιάννη! Να ενδυναμώσουμε τους συλλογικούς φορείς! Πολλοί μαζί έχουμε δύναμη! Έλα φίλε Ηλία, σε καλοδεχόμαστε.
Quote
 
 
#15 Delacovias Ioannis 2010-07-21 14:03
Quoting ilias:
ti katheste kai sizitate?....eimaste oloi aparadektoi!!!! ...den gnorizoume grammata kai den theloume na mathoume grammata.Douleoume mono rousfetologika...apla pragmata...!!..i dimotiki arxi aniparkti...eferan tis anemogenitries...theloume kati allo?..deltia tipou kai kala....xaxa...

Φίλε Ηλία το μόνο που δεν κάνουμε εμείς που ασχολούμαστε με τα συλλογικά είναι να δουλευουμε ρουσφετολογικά και νυχθημερόν αγωνιζόμαστε για να μην έρθουν οι ανεμογεννήτριες και τα άλλα κακά.Αν τα λές όμως για να τα ακούσει άλλος ....τότε σου δίνουμε το μαστίγιο να χτυπάς !
Quote
 
 
#14 ilias 2010-07-21 13:49
ti katheste kai sizitate?....eimaste oloi aparadektoi!!!! ...den gnorizoume grammata kai den theloume na mathoume grammata.Douleoume mono rousfetologika...apla pragmata...!!..i dimotiki arxi aniparkti...eferan tis anemogenitries...theloume kati allo?..deltia tipou kai kala....xaxa...
Quote
 
 
#13 Νίκος - Πειραιας 2010-07-06 00:56
Φίλε τοξότη, και Γιάννη,για να γίνει κάποιο έργο πρέπει πρώτα να υπάρχει η σχετική μελέτη.Για την σύνταξη της μελέτης υπεύθυνη είναι η εκάστοτε Δημοτική αρχή, καθώς και η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ( στα έργα επιπέδου δικού μας Δήμου ή και νομού. )Ο Βουλευτής ευθύνεται για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου, εφοσον είναι ώριμη η καθε μελέτη.
Αν δεν έχει γίνει μελέτη πως μπορείς να χρηματοδοτήσεις ένα έργο.
Στην Δ.Α. Βοιών αφού δεν έχουμε μελέτη για Μαρίνα, δρόμο Παλαιοκάστρου, Βιολογικού (Ώριμη )Γ.Π.Σ.,πώς έχουμε απαίτηση για Χρήματοδότηση.
Αντιθέτος, έχουμε πληθώρα έργων 6900 ευρώ μικρά σε έκταση, και τις περισσότερες φορές για να φταξουμε τους δικούς μας.
Θα ήταν λοιπόν σκόπιμο να δούμε τι ώριμες μελέτες έχουμε, και να ζητήσουμε απο τους Βουλευτές την χρηματοδότησή τους, αν δεν γίνει αυτό τότε φανερά και όλοι μαζί να τους αποδοκιμάσουμε.Δεν χρειάζεται να αναφερθώ και για τα έργα στο Δ.Δ. Αγίου Νικολάου που είναι ανύπαρκτα. εδώ θέλω και την άποψή σας.
Quote
 
 
#12 Delacovias Ioannis 2010-07-05 13:09
Νίκο όσον αφορά το αεροδρόμιο μια και το ανέφερες το έργο το είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον τότε υφυπουργό Στυλιανίδη και η ίδια το πήρε πίσω με τις παρακάτω αιτιασεις.
Παρακάτω είναι η επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ και η απάντηση της τότε κυβέρνησης της ΝΔ

Απάντηση του υπουργού Μεταφορών σε Ερώτηση Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ.
ΛΑΟΣ: "Όχι" της κυβέρνησης στο Αεροδρόμιο Λακωνίας
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Tο αεροδρόμιο που τόσο λαχταρούν στην Λακωνία για να αναπτυχθεί, επιτέλους, ο τουρισμός στην περιοχή, τελικώς δε θα γίνει, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό προκύπτει από την γραπτή απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών στους Βουλευτές του ΛΑΟΣ κ. Κωστή Αϊβαλιώτη, κ. Κυριάκο Βελόπουλο και κ. Ηλία Πολατίδη, οι οποίοι υπέβαλαν Κοινή Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Στυλιανίδη για το θέμα.

Η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών μιλά για "μεγάλο κόστος κατασκευής και λειτουργίας», προσθέτει ότι «η επένδυση δεν είναι τεχνικοοικονομι κώς σκόπιμη", αναφέρει ότι υπάρχει "στενότης (sic) πόρων" και καταλήγει με την (ελαφρώς κωμική) αποστροφή ότι "ο Νομός Λακωνίας εξυπηρετείται από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας" (!)

Φαίνεται ότι οι δημόσιες δεσμεύσεις για κατασκευή αυτού του Αεροδρομίου λίγο μετρούν για τη κυβέρνηση και έτσι ο Νομός Λακωνίας θα παραμείνει στη σκιά της τουριστικής υπανάπτυξης.
Quote
 
 
#11 Τοξότης 2010-07-05 12:34
Φίλε Νίκο δεν μας είπες καθόλου για το δρόμο για το Νοσοκομείο και επίσης δεν μας είπες για το τι έργο έχουν προσφέρει οι βολευτές της Λακωνίας όλα αυτά τα χρόνια.
Το ήθος του καθενός είναι πολυ καλό αγαθό αλλά δεν είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να πας μπροστά.Πρέπει να υπάρχει και όραμα.Οραμα που φυσικά λείπει από τους κουρασμένους πενηντάρηδες που μας εκπροσωπουν στο κοινοβούλιο.
Quote
 
 
#10 Νικος - Πειραιας 2010-07-04 23:37
Θα διαφωνίσω εν μέρει με τον Τοξότη, σχετικά με τα έργα στο νομό μας και στην περιοχή μας. δεν είναι δυνατόν να γίνει π.χ. αεροδρόμιο στην Σπάρτη, ειναι το πλέον ακατάληλο μέρος για αυτή την χρήση, σύμφωνα με την Υ.Π.Α. άρα δεν μπορούμε να λαικίζουμε με ένα τέτοιο έργο.Ο βιολογικός καθαρισμός στα Βατικά, ανύπαρκτος, υπάρχει όμως στο Γύθειο, στη Μονεμβασιά, αυτό σημένει ότι δεν έχουν αποκλειστική ευθύνη οι Βουλευτές, και ο Νομάρχης του Νομού μας, αλλά η Δημοτική Αρχή.Στο Δ.Δ.Αγ Νικολάου στο Απολιθωμένο Δάσος δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε προβληθει ενώ έχουν τελειώση όλες οι εγκαταστάσεις, και σ' αυτο ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η Δημοτική αρχή. Το ότι θα γίνει ο τεχνικός υφαλος στη Μονεμ/σια και χαθηκε απο τα Βάτικα με ευθύνη της Δημ. Αρχής, δεν έχει να κάνει με τους Βουλευτές. Το ότι κατασκευάστηκε Μαρίνα στην Μον/σια, στο Γύθειο, και προσεχώς στην Πλύτρα, και όχι στην Νεάπολη ευθύνεται και μόνο η Δημοτική αρχή. Κανείς δεν λέει ότι ο Δήμαρχος δεν είναι τίμιος, είναι όμως χωρις όραμα
Quote
 
 
#9 Τοξότης 2010-07-04 12:27
Φίλε Γιάννη καλά τα λές.Δεν έχει γίνει κανένα ουσιώδες έργο στην περιοχή και για αυτό φταίνε τα κόμματα και οι Βολευτές.
Δεν έχει γίνει τίποτα που να βοηθήσει τον τόπο μας.Και προκαλώ κάποιον που έχει αντίθετη άποψη να την καταθέσει.Να σκεφτεί πρώτα όμως ότι η διαδρομή Νεάπολη - Σπάρτη διαρκεί 1 .ωρα και 45 λεπτά στην καλύτερη και αυτό δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια.Τα λογια περιτεύουν λοιπόν.Αναμένω σχόλια για αυτό.
Επίσης πως ο ελληνικός λαός ανέχεται να γίνονται βουλευτές άνθρωποι που το επάγγελμά τους δεν έχει να κάνει με διοίκηση;
Λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις
Quote
 
 
#8 Delacovias Ioannis 2010-07-04 11:58
Εδώ μέσα λέγονται μεγάλες αλήθειες αλλά παρακαλώ μη θίγουμε προσωπα χωρίς να έχουμε τις αποδείξεις.
Για τον καθένα υπάρχει ενα βιογραφικό που τον ακολουθεί στη ζωή του.
Δυστυχώς και στον τόπο μας και οι άνθρωποι που μας εκπροσωπησαν στο κοινοβούλιο εδώ και μια τριαντακονταετί α δεν ασχοληθηκαν με τα προβλήματα της Λακωνίας.Τρανό παράδειγμα ο τραγικός δρόμος Σπάρτης - Νεάπολης , μη ύπαρξη σιδηροδρομικής γραμμής , μη ύπαρξη αεροδρομίου , κλειστό το Μουσείο της δευτερης πιο γνωστής ιστορικά Ελληνικής πόλης στον κόσμο της Σπάρτης,το τραγικό κτιριακά Νοσοκομείο της Σπάρτης,Μη ύπαρξη τουριστικών εγκαταστάσεων , Μη ύπαρξη αναπτυξιακού σχεδίασμού και πολλά άλλα. Θα μου πειτε μεγαλόπνοα όλα αυτά αλλά πρέπει να γίνει μια αρχή. Φυσικά τώρα και προφασιζόμενοι την οικονομική κρίση και το ΔΝΤ δεν θα δούμε τίποτα για πολλά χρόνια ακόμα.Σίγουρα θα δείτε επενδύσεις σε ΑΠΕ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι σχεδιασμοί ( που δεν έχουν ολοκληρωθεί ).Τα σχόλια δικά σας
Quote
 
 
#7 Πέτρος 2010-07-04 09:38
Ανθοδέσμες εις ένδειξη καλής συμπεριφοράς και αόμματοι όσοι δεν βλεπουν την αναμόρφωση. Η δημοτική ηγεσία πληρώνει την αλαζονεία της. Μας κορόιδεψε στο θέμα των ΑΠΕ και είχε συνεχώς ύφος χιλίων καρδιναλίων. Ως εδώ καλά. Όμως να αγιογραφείται ο Γρηγοράκος στο συγκεκριμένο ζήτημα πάει πολύ! Μας χαρακτήρισε πεθαμένους και ουσιαστικά βοήθησε στην κατάργηση του δήμου μας. Πόσο δεμένοι πρέπει να είστε στα κομματικά σας δεσμά και να στρουθοκαμηλίζε τε. Τα κόμματα πεθαίνουνε και κάποιοι ακόμη βασιλικώτεροι του βασιλέος δίνουνε διαπιστευτήρια κομματικής νομιμοφροσύνης. Πως ανεχόμαστε αλήθεια να ορίζουν τους νέους δήμους κομματικά στελέχη από την Σπάρτη και την Αθήνα? Ξεκομμένοι από την κοινωνία θα καταλάβετε αργά ή γρήγορα πως το ννα υπερασπίζεσαι τον βουλευτάκο σου εις βάρος του τόπου σου μόνο υπερήφανη στάση δεν δείχνει. Φυσικά και άλλοι 2 βουλευτές την πάπια κάνανε...
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.