O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook

Αφήστε Μήνυμα


Όνομα:

Μήνυμα:

Projects CRM Documents

Flow Player

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Αθλητισμός arrow Αντιδράσεις από το Δήμο Βοιών για τον «Καλλικράτη»
Αντιδράσεις από το Δήμο Βοιών για τον «Καλλικράτη» Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
13.05.10
kalikratisΑναμενόμενο ήταν ότι θα υπάρχουν  αντιδράσεις από το Δήμο Βοιών μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου "Καλλικράτης". Σε έκτακτο συμβούλειο αποφασίστηκε σειρά ενεργειών προς το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.Δημοσιεύουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας που λάβαμε από το Δήμο Βοιών.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΝΟΜΟΣ : ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ :  ΒΟΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

 

Προς; κ.κ. Πρωθυπουργό- Υπουργό Εσωτ.,

Αρχηγούς Κομμάτων-Αρμόδιους Αυτοδιοίκησης,

Βουλευτές Νομού,

Περιφερειάρχη Πελ/σου,

Νομάρχη Λακωνίας,

Κομματικές οργανώσεις Νομού Λακωνίας,

Έντυπα και Ηλεκτρονικά μέσα Νομού και

Πρωτευούσης,

ΤΕΔΚ - Δήμους Νομού Λακωνίας.

Μετά την ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτ. & Ηλ. Διακυβέρνησης, του Χωροταξικού Σχεδιασμού του "Καλλικράτη" και της διαπίστωσης ότι, δυστυχώς δεν ελήφθησαν υπόψη, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Ι. Ραγκούση για αξιοκρατική επεξεργασία των στοιχείων ώστε το χωροταξικό να έχει την αποδοχή των τοπικών κοινωνιών, η επιστολή του Δημάρχου και η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, σης οποίες σαφώς αναφέρθηκαν οι λόγοι του αιτήματος μας για αυτόνομη παρουσία του Δήμου μας, με αποτέλεσμα αυτός να καταργείται και να συνενώνεται στο νέο Δήμο Επιδαύρου Λιμηράς με έδρα τους Μολάους, συνήλθε εκτάκτως σήμερα στις 30-04-2010 και ώρα 20:30 το Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία όλων των Συλλογικών - Κοινωνικών και Πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας και αφού έλαβε υπόψη του, τα παρακάτω στοιχεία/δεδομένα που είναι και τα βασικά επιχειρήματα μας:

α) Ότι ο δήμος Βοιών:

1.      Είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό του Νομού Λακωνίας (8.000 κατ.) με έκταση 215 τ.χιλ.

2.      Η έδρα του, η Νεάπολη, με πληθυσμό πάνω από 4.000 κατοίκους σε μόνιμη βάση, είναι μία

από τις 5 μεγαλύτερες του νομού και η μόνη που δεν ορίζεται έδρα, παρόλο που και το Περιφερειακό Γ.Π.Σ. την έχει ορίσει ως οικιστικό κέντρο 3ου επιπέδου δηλαδή ως κέντρο ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο.

3.         Αποτελείται από 13 Δημ. Διαμερίσματα εκ των οποίων 3 ορεινά και 8 ημιορεινά.

4.         Διαθέτει όλες τις βαθμίδες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

5.                   Διαθέτει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τρεις τράπεζες.

6.                   Είναι πλήρως διοικητικά οργανωμένος με υπηρεσίες (Οικονομική-Τεχνική-Ταμειακή-ύδρευσης-Καθαριότητας) και μηχανικά εξοπλισμένος.

7.         Διαθέτει αξιόλογο ιστορικό περιβάλλον (Προϊστορικά και Βυζαντινά μνημεία) και μοναδικό φυσικό περιβάλλον (σπήλαια-Απολιθωμένο δάσος).

8.                   Απέχει περίπου 1 ώρα από την έδρα του νέου Δήμου τους Μολάους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

 

  β) Το γεγονός ότι ορίζονται αυτόνομοι δήμοι, κατά παρέκκλιση του πληθυσμιακού κριτηρίου (άνω     των 12.000 κατ.) π.χ. ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο δήμος Ανωγείων, ο δήμος Σφακιών καθώς και πλειάδα συνενούμενων δήμων με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατ.

γ) Το γεγονός ότι ορίσθηκε δήμος το νησί Ελαφόνησος με πληθυσμό 750 κατ., που έχει έντονα αναστατώσει και προκαλέσει τους κατοίκους μας, αφού απέχει μόλις μισό μίλι από την απέναντι ξηρά, έχει συχνά δρομολόγια καθημερινά (το καλοκαίρι κάθε 1 ώρα) και το περίεργο διαθέτει και χερσαία έκταση 500 περίπου στρεμμάτων όμορη στο δήμο μας.

δ) Το γεγονός ότι ορίζονται νέοι ορεινοί δήμοι με πληθυσμό άνω των 2.000 κατ. όταν ο δήμος μας με 8.000 κατ. έχει από τα 13 διαμερίσματα τα 3 ορεινά και τα 8 ημιορεινά.

ε) Το γεγονός ότι ο δήμος μας με πληθυσμό 8.000 κατ. καταργείται και έδρα ορίζεται πόλη από άλλον μικρότερο (5.450 κατ.) δήμο,

Ομόφωνα    Αποφασίζουν

α) Ζητούν να συνενωθεί ο Δήμος Βοιών με τον όμορο δήμο της Μονεμβάσιας κυρίως λόγω των πολλών κοινών χαρακτηριστικών (ιστορικά-κοινωνικά-μορφολογικά-πολιτισμικά-αναπτυξιακά) να ονομασθεί ο νέος δήμος Μονεμβάσιας, λόγω του παγκόσμια γνωστού ονόματος, με έδρα τη Νεάπολη ως οργανωμένου διοικητικού κέντρου και ιστορική έδρα την πόλη της Μονεμβάσιας.

  • β) Ζητούν ακρόαση από τον Γ.Γ. του Υπ. Εσ. & Ηλ. Διακυβέρνησης ώστε και προφορικά να εκφρασθεί η έντονη αντίθεση μας στο χωροταξικό σχεδιασμό και αναφερθούν τα επιχειρήματα μας

γ) Να απευθύνουν με αυτή την απόφαση έντονη διαμαρτυρία στην αρμόδια Πολιτική Ηγεσία και να καταστήσουν γνωστό ότι όλη η κοινωνία μας είναι ενωμένη και αποφασισμένη να διεκδικήσει με κάθε μέσο και τρόπο το δίκαιο αυτό αίτημα.

δ) Να σχεδιαστούν και κλιμακωθούν άμεσα συγκεκριμένες μορφές αντίδρασης καταρχήν με ενημέρωση όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων του νομού και της πρωτεύουσας και στη συνέχεια με πάνδημη κινητοποίηση και αποκλεισμού της επαρχιακής οδού στα όρια του δήμου μας.

ε) Να συσταθεί 5μελής επιτροπή αγώνα με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων ώστε να αποφασίζει κατά περίπτωση τις ενέργειες και την έκταση των μορφών αντίδρασης.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι μοναδικός στόχος σ* αυτή την πρόταση μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα την κατανοήσουν και θα την αποδεχθούν.

 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δελακοβίας Γεώργιος

Οι Πρόεδροι ΤΧ.

ΒαρβαρέααοςΓ. Μάρκος Π. Δεληγιάννης Π. Καλογεράκος Δ. Καραντζής Στ. ΔρίβαΠ.

Λεωτσάκον Καλλιόπη Τσαλαβουτάς Ι.


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κοοανάκης Παναγιώτης


ΤΑ ΜΕΛΗ

Χαραμής Αντώνιος Μαρούσης Χαράλαμπος Χαραμής Παύλος Λαμκρακος Αγησίλαος Δρεπανιώτης Ιωάννης Αθανασακος Αναστάσιος Αντωνάκος Χρήστος Τσάκος Πέτρος Σταθάκης Παναγιώτης Καλογερίνης Ηλίας Βελιώτης Ευστάθιος Μαυρομμάτης Παναγιώτης Κουτσονικολής Χαράλαμπος Γεωργουδής Ευστράτιος

 

Comments  

 
#1 Delacovias Ioannis 2010-05-13 11:15
Νομίζω ότι " ήθελε από χτές " που λένε και στο χωριό, να δράσουν από το Δήμο μας.Ελπίζουμε και την ύστατη ώρα να καταλάβουν το αίτημα του Δήμου και να δημιουργήσουν ένα μικρότερο Δήμο
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.