Συνάντηση για το Μουσείο Σπάρτης |
|
|
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis
|
28.07.08 |
Στις 26 Μαΐου ο Νομάρχης Λακωνίας Κωνσταντίνος Φούρκας και οι βουλευτές Παναγιώτης Σκανδαλάκης & Γρηγόρης Αποστολάκος επισκέφθηκαν το Υπουργείο Πολιτισμού. Κατά την συνάντησή τους με τον Γενικό Γραμματέα Θεόδωρο Δραβίλλα έθεσαν επιτακτικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Κάτι που πρωτίστως προσβάλλει την Ιστορία αυτού του τόπου. Ζητήθηκε, δε, η άμεση λειτουργία του, μέχρι την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης και την χρηματοδότηση του έργου της επισκευής του κτιρίου.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, άμεσα ,ανταποκρίθηκε, εκταμιεύοντας το ποσό των 80.000€, χρηματοδοτώντας τις εργασίες επισκευής.
Οι εργασίες έχουν, ήδη, ανατεθεί και ξεκινήσει με τη δέσμευση να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα περίπου, οπότε το Μουσείο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του στους επισκέπτες του.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
|