O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook

Αφήστε Μήνυμα


Όνομα:

Μήνυμα:

Projects CRM Documents

Flow Player


Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Θρησκεία arrow Το «Πάσχα του Καλοκαιριού» στον Άγιο Νικόλα
Το «Πάσχα του Καλοκαιριού» στον Άγιο Νικόλα Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
15.08.17
«Πάσχα τpasxa_tou_kalokairiouου καλοκαιριού» θεωρείται ο Δεκαπενταύγουστος, η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,  ιδιαιτέρα στην νησιωτική Ελλάδα. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές γιορτές του έτους στην οποία ο ελληνισμός όπου γης δίνει μεγάλη βαρύτητα, τιμώντας με τον πιο λαμπρό τρόπο την Παναγία, μητέρα του Χριστού.

Στο χωριό μας από την πρώτη Αυγούστου και κάθε απόγευμα, στο μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς στον «Κουτσαμπό» αλλά και σε άλλα εξωκλήσια γίνονται οι παρακλήσεις στην Παναγιά με την συμμετοχή των πιστών.

Οι παρακλητικοί κανόνες, ο μικρός και ο μεγάλος, δεν είναι απλά θαυμάσια μελωδήματα πλούσιων νοημάτων, αλλά η εγκάρδια  προσευχή των χριστιανών. Την πρώτη του μήνα επίσης οι πιστοί αρχίζουν τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, που αποτελεί για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Αποκορύφωμα της περιόδου που αρχίζει την 1η Αυγούστου είναι η 15η. Τότε ψάλλονται και τα Εγκώμια, σαν μια άλλη Μεγάλη Παρασκευή. Είναι ο επιτάφιος θρήνος για την Θεοτόκο, από τα παιδιά Της, επειδή φαίνεται ότι Την χάνουν.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Αγιονικολαϊτες και  Βατικιώτες σε όλη την οικουμένη! 

 

pasxa_tou_kalokairiou2

Τελευταία ανανέωση ( 15.08.17 )
 
Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.