O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook

Αφήστε Μήνυμα


Όνομα:

Μήνυμα:

Projects CRM Documents

Flow Player

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δημοτικά - Νομαρχιακά arrow Ο Μανώλης Μιχαλέτος υποψήφιος στον Άλιμο
Ο Μανώλης Μιχαλέτος υποψήφιος στον Άλιμο Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
10.04.14
manolis_mihaletosH ιστοσελίδα του χωριού μας συνεχίζει  να προβάλει τις υποψηφιότητες  σε πρόσωπα που έλκουν την καταγωγή τους από τον Άγιο Νικόλαο και αναμένει τυχόν και άλλες συμμετοχές συμπατριωτών μας, που θα είναι υποψήφιοι στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές ανά την επικράτεια. Με χαρά ακούσαμε ότι  ο Μανώλης Ευαγγ. Μιχαλέτος θα είναι υποψήφιος δημ. Σύμβουλος στο Δήμο Αλίμου με το συνδυασμό "Άλιμος όλοι Μαζί" με επικεφαλή τον Νίκο Τσαμπαρλή.
Ο Μανώλης γεννήθηκε το 1983 στον Πειραιά και από το 1988 μέχρι και σήμερα διαμένει στον Άλιμο στην Περιοχή Κυθηρίων.
Προέρχεται από οικογένεια με  ναυτική παράδοση. Η καταγωγή του είναι από τον Άγιο Νικόλαο και τη Νεάπολη.
Ο πατέρας του- Βαγγέλης Μιχαλέτος  είναι πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, η μητέρα του  Αιμιλία (κόρη του παπά-Μανώλη Λαλούση από Νεάπολη) ασχολείται με τα οικιακά κι έχει κι ένα  μεγαλύτερο αδερφό, τον Ιωάννη πολιτικό επιστήμονα-αναλυτή θεμάτων ασφαλείας.
Τέλειωσε το 5ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Αλίμου και εισήλθε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.

Μιλάει και γράφει άριστα την Αγγλική γλώσσα, πολύ καλά τη Γερμανική  και βασικώς τη Γαλλική.
Ενδιαφέρον του είναι η μουσική, καθώς ξεκίνησε να παίζει  βιολί σε ηλικία μόλις 9 ετών στο Θουκυδίδειο Ωδείο Αλίμου, έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες κι εκδηλώσεις.
Υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό στο Τσιρίγο το 2009-2010.
Κατά τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι εκπροσώπησε για ένα ακαδημαϊκό έτος τους φοιτητές της Σχολής Ναυπηγών στη Σύγκλητο του ιδρύματος, ο πρώτος φοιτητής της συγκεκριμένης σχολής που ήταν εκπρόσωπος στο ανώτατο όργανο.
Επαγγελματικά εργάζεται στο χώρο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια.
Είναι μέλος του  Royal Institution of Naval Architects  καθώς κι άλλων ενώσεων ναυπηγών  ή ναυτιλιακών.
Με τα κοινά του δήμου Αλίμου ασχολείται από μικρή ηλικία.

Από το 2004 έως το 2012 υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού  Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ», καταθέτοντας  πολλές  προτάσεις για θέματα της περιοχής Κυθηρίων  κι όχι μόνο και συμμετέχοντας στις δράσεις του συλλόγου.
Ιδιαίτερα έχει ασχοληθεί με το ζήτημα των συγκοινωνιών στο δήμο Αλίμου συντάσσοντας υπομνήματα είτε μέσα από τη δράση του στο σύλλογο είτε ιδιωτικώς προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΣΑ και το Δήμο.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Νέων του Αλίμου για τη δημιουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων το 2006, όταν ακόμη τα συμβούλια νέων ήταν πιλοτικός θεσμός καταθέτοντας γραπτή εισήγηση στη γραμματεία νέας γενιάς και διαμορφώνοντας το υπάρχον καθεστώς των ΤΟΣΥΝ, αφού οι προτάσεις του υιοθετήθηκαν στο σύνολό τους.
Συμμετείχε στην κίνηση αποφοίτων 4ου Ενιαίου Λυκείου Αλίμου για τη δημιουργία συλλόγου το 2007.
Από 1η Ιανουαρίου 2011 έχει την  τιμή και την ευλογία να εκτελεί χρέη επιτρόπου στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου.

Υπήρξε συνιδρυτής της ΟΝΝΕΔ Αλίμου και πρώτος πρόεδρός το 2010, ενώ από το Νοέμβριο του 2013 είναι πρόεδρος της Β1 Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ 9Νότιος Τομέας Αθήνας).
Ο Μανώλης πιστεύει ότι  η πολιτική δράση πρέπει να συνοδεύεται από κοινωνική  ωφέλεια, για αυτό και οργάνωσε δράσεις όπως: εθελοντική αιμοδοσία, καθαρισμός –εξωραϊσμός δημοσίων χώρων του Αλίμου καθώς και συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων κι άλλων ειδών με σκοπό την ανακούφιση ευπαθών ομάδων. Ταυτόχρονα, κατέθεσε μαζί με άλλους  νέους πολλές προτάσεις για τη συγκοινωνία, τους χώρους άθλησης και τους ελεύθερους χώρους του Δήμου.
Να σημειωθεί ότι από τους πρώτους κατοίκους του σημερινού Αλίμου κι ιδιαίτερα στο Καλαμάκι (παραλιακό μέρος) είναι πολλοί συμπατριώτες μας βατικιώτες που ως ψαράδες έμειναν στο όμορφο προάστιο.
Ο Μανώλης καταθέτει υποψηφιότητα με το συνδυασμό Άλιμος όλοι Μαζί κι επικεφαλής τον Νίκο Τσαμπαρλή.
Καλή επιτυχία Μανώλη !
Τελευταία ανανέωση ( 10.04.14 )
 

Comments  

 
#1 Delacovias Ioannis 2014-05-01 10:35
Καλή επιτυχία Μανώλη
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.