O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook
Projects CRM Documents

Flow Player

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Μονεμβασίας Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 21
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
23.04.12
OXIΗ Πανβατικιώτικη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Απριλίου, στο Δημοτικό Σχολείου του Αγίου Νικολάου, κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί την Πέμπτη, 26 Απριλίου, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αβδούλο.Παρακαλούνται οι συμπατριώτες μας να κάνουν παρατηρήσεις - επισημάνσεις επί του κειμένου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη.

Κύριε πρόεδρε.

Εμείς οι δημότες των Βατίκων, ύστερα από διαρκείς διαβουλεύσεις και αξιολογώντας θετικά την παρέμβαση του Δημάρχου και τις θέσεις του(Σάββατο 21/4), σε πρώτη φάση στέλνουμε αυτή την επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο και σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

1.    Αρνούμαστε καθολικά και έντονα την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον τόπο μας.


2. Δηλώνουμε ότι οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε διαρκείς δράσεις προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση αναπτυξης.

3. Έχουμε ήδη προβεί σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συγκροτώντας και οργανώνοντας τη δράση μας σε πανβατικιώτικο επίπεδο

4.    Συντονίζουμε και συνδέουμε τις δράσεις μας με τους γειτονικούς δήμους της Μάνης που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και με κάθε γωνιά αυτής της χώρας.

5. Παρακαλούμε λοιπόν να φέρετε έγκαιρα το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Κρίνουμε σκόπιμο το συμβούλιο αυτό να γίνει στη Νεάπολη.

6.    Καλούμε σύσσωμο το ΔΣ του δήμου μας την Κυριακή 29 Απριλίου το πρωί στην πλατεία της Νεάπολης όπου όλα τα Βάτικα θα διατρανώσουν τις επιθυμίες και τις αντιρρήσεις τους.

7.    Δηλώνουμε και ξεκαθαρίζουμε ότι θα πολεμήσουμε ακούραστα και ασταμάτητα για να προστατέψουμε αυτόν τον τόπο. Κατά συνέπεια σας θέλουμε δίπλα μας στον αγώνα αυτόν.

8. Σας καλούμε να συγκροτήσετε δημοτική επιτροπή καθορισμού κι εφαρμογής αναπτυξιακής πολιτικής δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή -με την προστασία του δήμου- πλατφόρμα προώθησης των λαϊκών επιταγών.

9.    Σας θυμίζουμε ότι είστε εκεί επειδή εμείς το θελήσαμε! Σας πληρώνουμε απ’ το υστέρημά μας πια!  Ως εντεταλμένοι μας λοιπόν απαιτούμε από σας  δράσεις σύμφωνες με την κατά τόπους λαϊκή θέληση.


Παρακαλούμε να διαβάσετε την επιστολή αυτή στο σώμα και να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης.





Η επιτροπή ελέγχου αναπτυξιακής πολιτικής των Βατίκων.

 

Comments  

 
#12 Φίλος των Βατίκων 2012-04-24 22:19
Έρχομαι τα τελευταία είκοσι χρόνια στην περιοχή και φέρνω και φίλους. Βατικιώτες προστατέψτε τον τόπο σας! Ο Δήμος οφείλει να εκφράζει την βούληση του κόσμου. Ένα μεγάλο μπράβο στα άξια παιδιά του Αγίου Νικολάου. Για τις επόμενες γενιές το κάνετε!
Quote
 
 
#11 Potis Pavlakis 2012-04-24 21:52
Αύριο Τετάρτη απόγευμα μαζευόμαστε στο σχολείο να προετοιμάσουμε την παράσταση. Φτιάχνουμε πανώ, πλακάτ ετοιμάζουμε κείμενα,συνθήμα τα,ανακοινώσεις και ορίζουμε τι θα κάνει ο καθένας την Κυριακή.
Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα!
Quote
 
 
#10 Καλλιόπη Λιβανού 2012-04-24 20:27
Συμφωνώ απολύτως με το κείμενο ως έχει. Όσον αφορά τον συντονισμό των δράσεών μας, και μιλώντας εκ μέρους του Συνδέσμου των Αγιονικολαϊτών "Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ" έχουμε υπογράψει τη Διακήρυξη του Δικτύου Αιγαίου, που καλεί σε πανελλήνιο συντονισμό της δράσης εναντίον των ΑΠΕ βιομηχανικής κλίμακας. Μιλώντας ως μέλος της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, υπογραμμίζω ότι έχουμε στηρίξει με υπομνήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπουργεία και Δήμο, τον ανάλογο αγώνα των κατοίκων του Ζάρακα, που ήταν και επιτυχής. Τώρα, θα πρέπει να συντονιστούμε και να στηρίξουμε και τη Μάνη. Ξέρω ότι οι Μανιάτες θα το κάνουν για μας.
Quote
 
 
#9 ΔΕΛΑΚΟΒΙΑ ΜΑΤΙΝΑ 2012-04-24 19:40
Για ποιούς λόγους η διαδικασίες γίνονται εν κρυπτώ και δεν ζητάται η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας;
Quote
 
 
#8 ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ 2012-04-24 19:09
Από μένα καμιά παρατήρηση και καμια αλλαγη. Συμφωνώ με το κείμενο .
Quote
 
 
#7 stavros xristakos 2012-04-24 18:01
Καλό Απόγευμα

Καλή επιτυχία στον δίκαιο αγώνα σας . Ως δημοτικός σύμβουλος με την μείζον αντιπολίτευση θα στηρίξουμε απόλυτα τον αγώνα για να μην μπουν ανεμογεννήτριες στη Μονεμβασιά και στα Βάτικα . Στο προσωπικό μου xristakos.blogspot.com υπάρχει η ομόφωνη απόφαση 118/2007 του δημοτικού συμβουλίου Μονεμβασίας η οποία εκφράζει την κάθετη αντίθεση της στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή μας . Ακριβώς το ίδιο θα στηρίξουμε στο νυν δημοτικό συμβούλιο του διευρυμένου Δήμου Μονεμβασίας .
Quote
 
 
#6 Λίνα Γεράρδη 2012-04-24 14:16
Συμφωνώ απόλυτα με την επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ Μονεμβασιάς, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι.
Quote
 
 
#5 Delacovias Ioannis 2012-04-24 12:46
Από μένα καμιά παρατήρηση. Συμφωνώ με το κείμενο αυτούσιο. Χωρίς καμιά αλλαγή
Quote
 
 
#4 Βρομώντας 2012-04-24 12:39
Μόνο μια κοινωνία που αντιστέκεται έχει ελπίδες να ζήσει! Μπράβο στους Βατικιώτες!
Quote
 
 
#3 Potis Pavlakis 2012-04-24 12:24
Παρακολουθώ τα σχόλια ανελειπώς...
Χαίρομαι που από την πρώτη στιγμή έχουμε κοντά μας τον Παναγιώτη Σταθάκη και όχι μόνο αυτόν!
Σας υπενθυμίζω ότι αύριο Τετάρτη απόγευμα θα εκτιμηθούν απ' την επιτροπή τα σχόλια, θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο, θα επαναναρτηθεί άμεσα και την Πέμπτη θα παραδωθεί στον πρόεδρο του ΔΣ.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.