O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook

Αφήστε Μήνυμα


Όνομα:

Μήνυμα:

Projects CRM Documents

Flow Player


Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Ελλάδα arrow Συλλήψεις στο μπλόκο στις ανεμογεννήτριες στα Χανιά
Συλλήψεις στο μπλόκο στις ανεμογεννήτριες στα Χανιά Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Gerardis Spiros   
22.04.10

apopigadiΑναδημοσιέυση από την Ελευθεροτυπία ( Φύλλο 22/4/2010 ).

Σε νέες συλλήψεις κατοίκων της περιοχής της Σπίνας, που αντιδρούν στη δημιουργία αιολικού πάρκου στο Αποπηγάδι, προχώρησε χθες η Αστυνομία, παρουσία της εισαγγελέα.
Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, μεταξύ αυτών 3 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καντάνου και ένας 87χρονος, και οδηγήθηκαν με την κατηγορία της απείθειας και της αντίστασης στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Ολοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς τελικά να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι δημότες στον Αναβο προσπάθησαν να εμποδίσουν οχήματα της εταιρείας «Αιολική Μουσούρων», που μετέφεραν βάσεις για τις ανεμογεννήτριες και διάφορα υλικά, να προχωρήσουν στο σημείο των εργασιών.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στέλλα Αλφιέρη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Κουκουβιτάκης και Γιάννης Χιωτάκης. Ο 87χρονος συλληφθείς κάτοικος της περιοχής είναι ο Μανώλης Σολανάκης. Ο δήμαρχος Καντάνου Ευτύχης Δασκαλάκης καταδίκασε τις συλλήψεις και πρόσθεσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται και να στηρίζει τα συμφέροντα των κατοίκων και των πολιτών.

Ο γραμματέας Ν.Ε. Χανίων του ΚΚΕ Αλέκος Μαρινάκης κατήγγειλε την Αστυνομία για τις συλλήψεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ταύτισε τις συλλήψεις με την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967.

Οι κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία του αιολικού πάρκου στο Αποπηγάδι ζητούν ολιγοήμερη αναστολή των εργασιών μέχρι να βγει η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τελευταία ανανέωση ( 22.04.10 )
 

Comments  

 
#2 Γιώργος Αναστασάκης 2010-04-23 17:19
Πρέπει να καταλάβουν ότι η εξουσία εκπορεύεται από τον λαό! Ξυπνήσανε τα κορόιδα...
Quote
 
 
#1 Delacovias Ioannis 2010-04-23 02:55
Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο που αφουγκράζεται το λαό.Σίγουρα φοράει παντελόνια
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.