O Καιρός στο χωριό τώρα

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Facebook

Αφήστε Μήνυμα


Όνομα:

Μήνυμα:

Projects CRM Documents

Flow Player

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δημοτικά - Νομαρχιακά arrow Η Ν.Α Λακωνίας για το ΤΕΙ Σπάρτης
Η Ν.Α Λακωνίας για το ΤΕΙ Σπάρτης Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Delacovias Ioannis   
16.07.09

lakonialogoΤο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λακωνίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής 10 Ιουλίου αποφάσισε την υποβολή αιτήματος στη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Καλαμάτας για τη δημιουργία νέου τμήματος στο Παράρτημα Σπάρτης, στο χώρο των Τεχνολογικών Εφαρμογών και στις νέες Τεχνολογίες, ώστε να αποτελέσει Σχολή μαζί με το υπάρχον Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα αποφάσισε την έγκριση της παραλαβής των παραδοτέων «Μελέτη Σκοπιμότητας» και «Μελέτη Βιωσιμότητας» της πρώτης Φάσης: «Τεκμηρίωση Αναγκαιότητας» του έργου «Μελέτη Σκοπιμότητας για τη Δημιουργία νέου Τμήματος στο Τ.Ε.Ι.»Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας, στην προσπάθεια ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας, έχει εγκριθεί η ένταξη του Έργου με τίτλο  «Μελέτη Σκοπιμότητας για Δημιουργία νέου Τμήματος στο ΤΕΙ» στο Πρόγραμμα ΚΑΠ 2009 και ανατέθηκε η εκπόνηση του έργου στο Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) Πελοποννήσου.

Το ΚΤΕ Πελοποννήσου κατέθεσε μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια από τη Σύμβαση που είχε υπογραφεί με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, τα παραδοτέα «Μελέτη Σκοπιμότητας» και «Μελέτη Βιωσιμότητας της πρώτης Φάσης - «Τεκμηρίωση Αναγκαιότητας», τα οποία και παρέλαβε η αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής και Παρακολούθησης Έργου της Ν.Α. Λακωνίας, στις 14 Ιουνίου 2009

Στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέσα από το συγκεκριμένο Έργο είναι η δημιουργία νέου τμήματος στο Παράρτημα Σπάρτης του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας στο χώρο των Τεχνολογικών Εφαρμογών και στις νέες τεχνολογίες, ώστε να αποτελέσει Σχολή μαζί με το υπάρχον Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Η απόφαση για το εν λόγω τμήμα θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Καλαμάτας, πριν υποβληθεί στο Συμβούλιο Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.  

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λακωνίας έλαβε τη σχετική απόφαση την οποία και απέστειλε στη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Καλαμάτας, προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες, ώστε το εν λόγω Τμήμα να ενταχθεί στα μηχανογραφικά δελτία της ακαδημαϊκής χρονιάς 2010-2011.

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2024 Ιστοσελίδα Αγίου Νικολάου Βοιών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.